Descoperă Perdele și Draperii de Vis – Stil, Calitate și Eleganță | Decorelle

CELE MAI MICI PREȚURI DIN ROMÂNIA 

Draperii din catifea pentru un look clasic- 5 sfaturi

Catifeaua este una dintre acele țesături care pare să nu se demodeze niciodată. Moale, catifelata și luxoasă, aceasta tesatura conferă un look atrăgător si adauga o notă elegantă oricărei încăperi din casă. Totuși, în mod surprinzător, unii oameni cred că acest material este greu de încorporat într-un spațiu. Sigur, catifeaua a fost prezenta în case de când lumea, dar asta nu înseamnă că nu poate arăta fantastic în case mai moderne și contemporane. Mai jos sunt 5 sfaturi de decorare cu acest material sofisticat si elegant.

Mai putin este mai bine

 

Când decorați cu catifea, un pic din această țesătură opulenta, poate fi indeajuns. Catifeaua poate arăta puțin depășită și poate domina complet o cameră dacă nu adoptați o abordare „mai puțin este mai bine”. Dacă doriți ca perdelele dvs. de catifea să facă o declarație în cameră, atunci evitați să adăugați alte articole din catifea, cum ar fi pernele sau mobilierul. Dacă aveți deja articole din catifea în spațiul în care intenționați să vă atârnați noile draperii, atunci este posibil să doriți să răspândiți articolele uniform în toată camera pentru a nu se ciocni unul cu celălalt.

Cheia oricărei scheme de decorare interioară de succes este crearea unui spațiu echilibrat și coeziv, cu un amestec de materiale și țesături care lucrează împreună în armonie. Draperiile de catifea sunt extrem de versatile și pot arăta surprinzător de subtile atunci când sunt amestecate cu alte materiale. Asocierea draperiilor de catifea cu țesături organice, naturale, cum ar fi inul, le poate face să arate casual și contemporan. Pe de altă parte, agățarea draperiilor de catifea într-o cameră care are țesături pline de farmec, cum ar fi mătasea, va oferi un aspect luxos.

Experimentați culoarea

Frumusețea acestui material este că face ca orice culoare să pară deosebit de specială. Modul în care se reflectă lumina în funcție de modul în care privești draperiile, conferă acestora un aspect aproape de invidiat și va conferi chiar și celor mai subtile culori factorul wow. Atunci când alegeți nuanța perfectă pentru draperiile de catifea, alegeți o culoare care să completeze paleta de culori existentă în interiorul camerei. Dacă alegeți draperii de catifea pentru o cameră de culoare neutră, atunci puteți experimenta cu adevărat alegerile dvs. de culoare și alegeți o nuanță care va fi caracteristica proeminentă a spațiului. Roșul este o alegere îndrăzneață, dar clasică pentru perdele de catifea și poate arăta incredibil în casele mai tradiționale. Draperiile de catifea în gri sau alte culori subtile, neutre se pretează perfect la interioare mai moderne.

Catifeaua se îmbunătățește cu timpul

Un alt avantaj de a alege catifeaua ca material pentru geamuri, este că arată mai bine odată cu timpul. Deoarece draperiile de catifea sunt mai puțin susceptibile de a fi atinse, acestea tind să „îmbătrânească” puțin mai repede decât alte articole de uz casnic din catifea, dar atunci când acest lucru începe în cele din urmă să se întâmple, nu este ceva de care trebuie să vă faceți griji. Îmbrățișează fiecare imperfecțiune unică! Dacă acest efect vă deranjează, aburirea ușoara a tesaturii ar trebui să o mențină ca nouă.

Alegeți o cameră potrivită pentru draperii

Chiar dacă draperiile de catifea se pretează la o gamă largă de stiluri interioare, este posibil să nu fie cea mai bună alegere pentru anumite zone ale casei. Bucătăriile și băile tind să fie zone umede, iar umezeala constantă ar putea duce la deterioare. În schimb, alegeți să atârnați draperiile de catifea în camere precum dormitorul, living-ul sau oriunde doriți pentru a crea o atmosferă confortabilă.

Coș de cumpărături close