Descoperă Perdele și Draperii de Vis – Stil, Calitate și Eleganță | Decorelle

CELE MAI MICI PREȚURI DIN ROMÂNIA

Cum măsurăm?

Ghidul de măsurare în ajutorul tău

Draperiile sau perdelele sunt o parte importantă a caselor noastre. Au beneficii funcționale uimitoare — blocarea sau filtrarea luminii, izolarea, atenuarea zgomotului, oferind în același timp intimitate — și, nu în ultimul rând, ele îmbunătățesc estetica oricărei încăperi. Singura problemă este că alegerea draperiilor perfecte pentru casa ta poate fi copleșitoare.

De aceea, am pregătit acest ghid simplu, pas cu pas, pentru alegerea și montarea draperiilor. Mai jos, vă vom ajuta să vă decideți de câte perdele aveți nevoie, ce mărime de material să cumpărați și, în final, cum să măsurați înălțimea draperiilor pentru efectul dorit.

Pasul 1: Decide câte bucăți de material ai nevoie

Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că draperiile și perdelele sunt vândute ca o singură bucată de material textil.

Asigură-te întotdeauna că știi câte draperii sau perdele trebuie să cumperi. Numărul de bucăți de care vei avea nevoie depinde de lățimea ferestrei, de preferințele pentru stilul perdelei sau draperiei. Mulți oameni preferă aspectul a două bucăți de material așa cum se vede în imagine.

Pasul 2: Măsoară lungimea draperiei

Majoritatea ferestrelor pot fi acoperite cu unul sau două bucăți de perdea sau draperie, dar unele necesită mai multe. În cea mai mare parte, lățimea totală a materialului de perdea ar trebui să fie dublu față de lungimea șinei sau galeriei, iar pentru draperii ar fi preferabil 1.8 x lungimea șinei sau galeriei.

Pentru măsurători mai precise, specifice pentru fiecare tip de rejansă, recomandăm următoarele lungimi de material: pentru pliuri standardul la draperii și perdele este de 3 x lungimea sistemului de prindere. Pentru rejansa clasică și cea pentru bară lungimea minimă a perdelei este de 2x lungimea sistemului de prindere, reomandat x 2.5, iar pentru draperie minim x 1.8, recomandat x2.

La capsele prinse direct în material, pentru draperii și perdele deopotrivă, lungimea minimă este x2 lungimea sistemului de prindere, recomandat x2.5. Acest lucru vă permite să vă acoperiți complet fereastra atunci când perdelele sunt închise, în timp ce aveți o cantitate decentă de pliuri în țesătură când perdelele sau draperiile sunt deschise.

Pasul 3: Cât de lungi să fie draperiile?

Draperiile tale ar trebui să atingă podeaua? Ar trebui să se oprească la pervazul ferestrei tale? Răspunsul este: depinde de tine. Există patru opțiuni comune pentru înălțimea perdelei sau draperiei dintre care puteți alege. Vom intra în detaliu despre fiecare mai jos.

Odată ce te-ai hotărât, măsoară distanța de la șină sau galerie până în locul în care doriți să cadă draperia sau perdeaua (vezi mai jos).

Ⓒ Draperiile cad pe pervaz. Dacă fereastra nu are pervaz, acestea cad chiar pe marginea interioară a cadrului ferestrei. Fă-ți întotdeauna propriile măsurători, dar draperiile de 63 de inci tind să funcționeze pentru acest stil. Aceasta este o lungime excelentă pentru spații casual, cum ar fi bucătăria dvs.

Ⓓ Draperiile cad chiar sub pervaz. Poți măsura de la înălțimea tijei până la pervaz, apoi adăugați 2-3 cm. Ne place să vedem acest stil de lungime a perdelei în dormitoare sau băi.

Ⓔ Acesta este cel mai comun stil ca și lungime al draperie. Poți măsura pur și simplu înălțimea de la șină sau galeriei până jos la pardoseală. Acest stil oferă camerei un aspect rafinat, finisat. Ne place să vedem perdele lungi în sufragerie.

Ⓕ Aceasta este cel mai formal dintre toate stilurile. Pentru a găsi înălțimea potrivită pentru draperiile lungi care pică pe pardoseală, vei măsura lungimea de la sistemul de prindere până în pardoseală apoi adaugă cel puțin 15 – 20 cm pentru a crea acel efect. Ne place această acastă draperie pentru casele care sunt decorate în stil tradițional sau case cu un salon formal. Desigur, acest stil poate funcționa pentru orice casă, adăugând un efect dramatic oricărei încăperi.

Pasul 4: Alege sistemul de prindere pentru draperie

Una dintre cele mai distincte trăsături ale unei draperii este sistemul de prindere, adică tivul de sus al unei draperii și determină cum va atârna draperia pe șină sau galerie.

Vor determina, de asemenea, diametrul tijei pentru perdele sau draperii. Asigură-te că verifici mărimea draperiei pentru a afla ce dimensiune va fi funcțională pentru tine. Vezi mai jos sistemele de prindere:

Rejansă cu INELE
Rejansă cu PLIURI
Rejansă pentru BARĂ
Rejansă CLASICĂ

Oferim consultanță GRATUITĂ

Vino într-o ședintă gratuită cu noi și primești recomandări personalizate pentru proiectul tău de la specialiști în domeniu.
Coș de cumpărături close