Descoperă Perdele și Draperii de Vis – Stil, Calitate și Eleganță | Decorelle

CELE MAI MICI PREȚURI DIN ROMÂNIA

5 moduri de a face ca draperiile scurte să se potrivească cu dormitorul tău

Draperiile pentru dormitor servesc trei scopuri principale: blocarea luminii pentru un somn de calitate, asigurarea intimității și aspectul camerei. În timp ce majoritatea draperiilor fac aceste lucruri fără efort, a arăta bine devine uneori greu. Acest lucru are foarte mult de-a face cu lungimea perdelelor.

Perdelele de dormitor pot fi scurte? Majoritatea designerilor recomandă perdele mai lungi pentru un aspect mai elegant. Cu toate acestea, există modalități de a avea draperii scurte in
dormitor:

  • Obține cea mai bună țesătură;
  • Măsoara corect;
  • Alege imprimarea potrivită;
  • Împinge draperiile în lateral în loc să utilizezi cleme;
  • Utilizeaza doua draperii.

Deci, dacă draperiile scurte nu sunt la fel de atrăgătoare ca draperiile lungi, cum le poti prezenta atractiv în decorul dormitorul tau? În acest articol, vei gasi 5 moduri de a face ca draperiile scurte sa se potriveasca cu dormitorul tau.

“ Perdelele pot transforma orice fereastră într-un tablou viu de artă.”

Cum să alegi draperiile scurte pentru dormitor?

Draperiile dormitorului pot fi scurte? Cu siguranță – dacă vei lua în considerare următoarele idei de design. Este destul de dificil de lucrat cu acestea, dar iti vei putea transforma dormitorul într-un spațiu casual, dar șic, cu o manipulare adecvată.

1. Obține cea mai bună țesătură

Draperiile pentru dormitor nu sunt aceleași cu cele pe care le folosesti în bucătărie și baie. Prin urmare, trebuie să cauti o țesătură care poate menține o postură dreaptă și nu un material usor. În loc de un material transparent care poate compromite intimitatea dormitorului, alege materiale mai solide și opace.

Cea mai bună țesătură pentru draperiile scurte din dormitor sunt:

  • Poliester;
  • Mătase grea;
  • Bumbac;
  • catifea

2. Măsoară corect

Draperiile scurte arată grozav când aproape ating pervazul ferestrei sau se extind. Acest lucru, desigur, nu poate fi gestionat dacă nu vei măsura cu precizie ferestrele înainte de a alege draperiile. Deci, draperiile tale pot ajunge să arate ca și cum ar fi fost menite să fie mai lungi sau mai scurte.

3. Alege imprimarea corectă

Unul dintre principalele avantaje ale draperiilor scurte este că iti permit să fi îndrăzneata cu diverse imprimeuri. La urma urmei, mergi pentru un look casual care se potrivește camerei. Există, de asemenea o diferență între o perdea scurtă pentru o cameră pentru copii și cea a unui dormitor matrimonial. Adesea, draperiile scurte de culoare simplă se potrivesc mai mult dormitoarelor pentru adulți decât cele cu imprimeuri. Sunt casual, dar elegante. Camera unui copil, pe de altă parte, poate gestiona o varietate de imprimeuri, deoarece ar trebui să aducă o aură jucăușă.

4. Împingeți draperiile în lateral în loc să utilizați cleme

Clemele scurtează ușor draperiie. Acesta este motivul pentru care nu se potrivesc foarte bine cu draperiile scurte de dormitor. Deoarece draperiile mai scurte formează un mănunchi mic atunci când sunt compactate, ele arată mai puțin atrăgătoare. Așadar, dacă doresti să folosesti draperiile scurte pentru dormitor, împinge-le în lateral în loc să le legi. În acest fel, vor arăta elegante atunci când sunt grupate în pliuri proeminente.

5. Utilizează două draperii

Draperiile scurte de dormitor arată elegant atunci când sunt împerecheate. Acest lucru este valabil mai ales pentru dormitoare, deoarece altfel, designul va arata ca cel al băii sau al bucătăriei. Dacă doresti ca în dormitorul tau sa se potriveasca genul de draperii scurte, utilizeaza două dintre ele, astfel încât să le poti deschide glisându-le în fiecare parte.

Coș de cumpărături close